Een traineeship is een unieke manier om je een introductie én een voorsprong op de arbeidsmarkt te geven. Je ontdekt wat er bij je past, leert een organisatie snel kennen en je krijgt alle begeleiding die je nodig hebt om uit te groeien tot een professional. Ben jij (bijna) afgestudeerd? Of wil je een nieuwe richting inslaan? Lees dan snel verder en ontdek waarom je jouw carrière een kickstart geeft met een traineeship.

1. Geld verdienen en leren tegelijk

In een traineeship ben je een volwaardig medewerker, mét salaris. Terwijl jij kennis maakt met de organisatie en het werkveld, nieuwe vaardigheden leert en intensieve begeleiding krijgt, verdien je geld. Als jij wel verder wilt leren, maar het tegelijkertijd ook tijd vindt om aan het werk te gaan, dan is een traineeship de ideale oplossing.

2. Ontdek wat bij je past

Tijdens een traineeship werk je aan verschillende projecten. Hierdoor hebben jij en de organisatie een goed beeld van jouw capaciteiten gekregen. Komen je competenties optimaal tot zijn recht op de plek waar je nu zit? Of is er een andere functie binnen de organisatie die – al dan niet in de toekomst – interessant kan zijn? Dankzij de ervaring die je tijdens het traineeship opdoet, weet je precies waar je goed in bent en welke rol bij je past.

3. Je blijft jezelf ontwikkelen

Als je net uit de schoolbanken komt, denk je misschien dat je wel uitgeleerd bent. Niets is minder waar. Een nieuwe baan is meestal hard werken én (bij)leren. Doordat je tijdens een traineeship intensieve begeleiding krijgt van een coach of mentor die als doel heeft om jou op te leiden en beter te maken in het vak, weet je zeker dat jij jezelf in een korte periode razendsnel ontwikkelt. Daarnaast begin je vaak met meerdere nieuwe trainees aan een traineeship. Je kunt samen sparren, kennis delen en je daagt elkaar uit om te leren en te presteren. Op deze manier blijf je jezelf continu verbeteren.

4. Goed arbeidsperspectief

De kans dat je na je traineeship een goede baan in de wacht sleept, is groot. Het doel van een traineeship is om jou helemaal klaar te stomen voor een ‘echte’ functie binnen het bedrijf. Veel traineeships, in ieder geval die bij Zig, zijn inclusief baangarantie (als jij en wij helemaal happy en tevreden zijn, natuurlijk). Het is een leerzaam traject, waarin je van ‘beginner’ naar ‘professional’ transformeert.

Traineeship: jouw ideale voorbereiding op een topfunctie bij Zig?

Wij geloven in nieuw talent. Het traineeship geeft je de kans om je binnen korte tijd te ontwikkelen. Je maakt onderdeel uit van een afdeling en draait al snel mee in de dagelijkse praktijk. Tegelijkertijd leer je super veel en werk je volop aan je ontwikkeling, zodat je binnen afzienbare tijd meedraait als volwaardig medewerker binnen de organisatie. Lijkt dit je wat? Vanaf september hebben wij meerdere plekken beschikbaar en kun je starten als trainee bij Zig. Zien we je snel?

Bekijk de pagina voor traineeship