Fluitend naar je werk gaan dat wil natuurlijk iedereen. Gemotiveerd en met voldoening werken is ideaal want je wordt er blij van en op deze manier houd je het ook vol. Maar hoe doe je dat? Wij geven hier zeven tips om jouw werkplezier te vergoten.

1. Zoek motivatie

Bedenk wat jou motiveert. Wat vind je echt leuk om te doen binnen je werk en kom je hier wel regelmatig aan toe? Welke taken passen bij jou en welke werkomgeving inspireert jou? Dus ben je lekker sociaal, zorg dan dat je tijdens je werk momenten hebt waarbij je echt samenwerkt. Ook de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren en te groeien in je rol kan je meer motivatie geven.

2. Gezellige collega’s

Collega’s zijn belangrijk voor je werkplezier, productiviteit en voor succes op het werk. Goed overweg kunnen met je collega’s is belangrijk omdat een goede samenwerking ervoor zorgt dat teams beter kunnen presteren en hun doelen bereiken. Door feedback van je collega’s kun je groeien en verbeter je ook je prestaties. Als je goed op kan schieten met je collega’s voel je je verbonden, op je gemak en neemt je werkplezier toe.

‘Anyone that enjoys his work is a pleasure to work with’

William Edwards Deming

3. Balanceer je leven

Zorg voor een goede balans tussen werk en privé. Naast je werk tijd hebben voor persoonlijke interesses, familie en vrienden is belangrijk. Zorg goed voor jezelf tijdens je werkdagen maar ook in je vrije tijd. Als je goed eet en slaapt heb je meer energie tijdens en na je werktijden.

4. Daag jezelf uit

Stel doelen die je uitdagen en die passen bij jouw persoonlijke waarden en doelstellingen. Hierdoor zal je werk een gevoel van voldoening geven. Denk na waar je over een jaar wilt staan en hoe je dit kunt bereiken.

5. Groei

Vind manieren om jezelf te verbeteren. Zoek naar mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te leren en kennis op te doen die relevant is voor je werk. Volg bijvoorbeeld een interessante cursus voor je werk. Dit zal je helpen om gemotiveerd te blijven en om jezelf te blijven verbeteren.

6. Neem een break

Neem pauzes gedurende de werkdag om te ontspannen en om jezelf op te laden. Sta op van je bureau, ren een rondje om je bureau of het kantoorpand of maak een wandeling buiten, dan voel je je daarna weer helemaal opgeladen.

7. Optimisme kun je leren

Zorg voor een positieve houding ten opzichte van je werk en collega’s. Zoek naar positieve aspecten van je werk en probeer uitdagingen als kansen te zien om te groeien en jezelf te verbeteren.

Als je deze tips opvolgt ben je een heel eind op weg om energiek en gemotiveerd te werken. Voortaan wandel jij niet fluitend naar je werk maar ren jij naar je werk.