Tijdens je vakantie heerlijk uitgerust op een parelwit strand in Griekenland, genoten van een lekkere cocktail in het zonnetje van Spanje of lekker genoten van een bord pasta in Italië? Na de vakantie is het dan toch echt weer tijd om te beginnen met werken. Het grootste deel van de werknemers voelt zich herboren en gaat vol nieuwe energie en plannen weer naar werk, maar een ander deel heeft er totaal geen zin. Hoe zorg je ervoor dat je na je vakantie begint met een leeg hoofd, een schone lei en positieve vibe?

Zorg ervoor dat je uitgerust begint

Soms kom je juist vermoeider terug van vakantie dan voordat je op vakantie ging. Wel een heerlijke vakantie gehad, maar toch eigenlijk nét iets teveel gedaan. Het kan dan enorm prettig zijn om een dag of een paar dagen voordat je weer aan het werk gaat, echt rust in te plannen. Een lekker dagje aan het zwembad, op het strand of op de bank hangen kan wonderen doen. Zorg ervoor dat je weer fris en fruitig kan starten door op tijd naar bed te gaan.

Het kan helpen om alvast een paar dagen voor je weer begint met werken je wekker te zetten. Dit kan je op de tijd dat je op moet staan voor een werkdag doen, maar dit hoeft niet. Je kan ook puur je wekker zetten, zodat je alvast kan wennen aan het geluid (en dan natuurlijk wel uit bed stappen).