Functietitel:
Development (Traineeship)

Standplaats:
Huizen/Amersfoort

Aantal uur:
32-40 uur

Solliciteer nu!

Omschrijving

Wij investeren graag in nieuw talent. Ben jij ambitieus, leergierig en wil jij graag de beste developer worden? Per september hebben wij meerdere plekken vrij voor het traineeship in development. Lijkt het je wat om als developer aan de slag te gaan, maar moet je de fijne kneepjes van het vak nog leren? En heb je affiniteit met programmeren? Lees dan snel verder.

Waarom kiezen voor een traineeship development?

De beste manier om wegwijs te worden in onze organisatie en projecten, is door te doen. Ons traineeship development is een mooie combinatie van training en doen. Je doet in korte tijd veel ervaring op en werkt, onder goede begeleiding, aan verschillende projecten voor onze klanten (woningcorporaties en vastgoedorganisaties). Wij bieden je de kans om als trainee te starten en op deze manier het vak te leren en door te groeien.

Wat vragen wij van een trainee development:

 • Een (bijna) afgeronde HBO- of WO-opleiding (IT- of bèta richting)
 • Een ondernemende persoonlijkheid;
 • Affiniteit met programmeren;
 • Zin om te blijven leren en je te ontwikkelen;
 • Een oplossingsgerichte en pragmatische instelling;
 • 100% inzet voor de ontwikkeling van onze producten;
 • Affiniteit met de maatschappelijke vraagstukken rondom wonen.

Wat doet een developer?

Als developer (frontend/backend/fullstack) is jouw takenpakket behoorlijk divers. Zo ben je niet alleen verantwoordelijk voor de technische realisatie van specificaties, maar ook voor het toetsen van de technische haalbaarheid van nieuwe ideeën en wensen. En dan is er nog de continue oplevering (CI/CD), waar het vaak allemaal om draait. Ook daar ben je met je team verantwoordelijk voor. Tot slot denk je actief mee in de realisatie van innovatieve, technische oplossingen en lever je een bijdrage aan de verdere professionalisering van jezelf en je team.

Als trainee developer sta jij aan het begin van een mooie development-carrière bij Zig. Wij hebben een traineeship ontwikkeld, waarin wij jou alle kneepjes van het vak leren en waar jij jouw krachten kan gaan ontdekken en inzetten. Het traineeship is een combinatie van blended learning en training on the job. Samen met je coach werk je aan je persoonlijk ontwikkelplan. We stomen je klaar zodat jij een essentiële bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van onze producten.

Wie zijn wij?

Wij zijn Zig. We ontwikkelen software voor de vastgoedbranche (woningcorporaties, studentenhuisvesters en commercieel vastgoed) en doen dit met veel plezier.

Wij helpen organisaties om dichter bij hun klanten te komen met slimme processen, innovatieve technologieën en data. Onze digitale oplossingen zorgen ervoor dat de focus op de klant zichtbaar en voelbaar is in het complete proces: van een woning zoeken en vinden tot aan bewonen en verhuizen. Kijk voor meer informatie over onze producten op Zig.nl.

Wij verbinden vastgoedorganisaties met hun (aankomende) huurders met behulp van slimme, betrouwbare en gebruiksvriendelijke software. Dit doen wij al ruim 14 jaar met een enthousiast team van inmiddels meer dan 100 specialisten. Ruim 150 vastgoedorganisaties en 1,5 miljoen mensen maken gebruik van onze software.

Werken bij Zig betekent onder andere:

 • Actief een bijdrage leveren aan de (door)ontwikkeling van onze producten (o.a. websites, portalen, apps en meer);
 • Ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen (via de Zig Academy);
 • Een fijne sfeer binnen een organisatie met ambitie;
 • Flexibel werken: thuis en op kantoor;
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband);
 • Een goede pensioenregeling;
 • Samenwerken met gemotiveerde en gedreven collega’s. Ze vertellen je waarom Zig de juiste keuze is.

Interesse?

Dan zie wij jouw sollicitatie graag tegemoet.
Reageer hieronder op de vacature en stuur jouw CV of LinkedIn profiel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Saskia Kronenburg, bereikbaar op telefoonnummer 06-41611022.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Hoe ziet jouw traineeship eruit?

De basisfase (5 sprints)

Je maakt kennis met Zig als bedrijf, de verschillende business units en de producten waarmee wij werken. Daarnaast ga je aan de slag met verschillende basistrainingen.

De trajectfase (5 sprints)

Je maakt in deze fase een verdiepingsslag. Op basis van jouw kwaliteiten en wensen maak je een keuze uit de volgende trajecten: consultancy, front-end developer, back-end developer, Q&A of DevOps. Je sluit dit traject af met een opdracht waarin je alle verworven kennis toepast.

Business unit fase (2 sprints)

In deze laatste fase word je klaargestoomd voor het werk binnen een van de Business Units; je doet meer kennis op over de producten en de unit zelf en gaat aan de slag met opdrachten vanuit de business unit binnen jouw eerder gekozen expertise.

Solliciteren bij Zig in 5 stappen

1. Solliciteren

Solliciteren

Is de baan iets voor jou? Laat ons weten dat je enthousiast bent! Vul je gegevens in en upload je CV/laat een link achter naar jouw LinkedIn profiel. Wij inventariseren alle reacties en bekijken zo snel mogelijk jouw sollicitatie.

2. Kennismaking

Kennismaking

Als wij een match zien, krijg je van ons bericht en is het tijd voor een informeel kennismakingsgesprek. Wat kan ik voor je inschenken?

3. Tweede gesprek / Opdracht

Tweede gesprek / Opdracht

Tijdens het tweede gesprek maak je kennis met de afdeling waarin je komt te werken. Jij vertelt meer over jezelf, je motivatie en je kwaliteiten en wij vertellen je alles over de rol en het team. Voor sommige functies vragen wij je na het tweede gesprek een case uit te werken, die we vervolgens samen bespreken.

4. Aanbieding

Aanbieding

Zijn we beiden enthousiast? Wij doen nog even een VOG en eventuele referentie check. Dan doen wij je een aanbod, passend bij jouw ervaring en de functie.

5. Welkom!

Welkom!

Yes! Het contract is getekend! Je bent onze nieuwe aanwinst! Je startdatum is bekend. Je Zig Goodiebag ligt op je te wachten om zo goed mogelijk van start te gaan! Welkom aan boord!! We hebben er zin in!

Hi [voornaam], Yes! Wij hebben je sollicitatie ontvangen. Bedankt voor je interesse in Zig! We gaan je sollicitatie zo gauw mogelijk bekijken en streven ernaar om binnen een week bij je terug te komen. Wil je in de tussentijd vast iets meer van Zig zien? <a href="https://zigwebsoftware.wistia.com/medias/6k2keez7e3">In deze video</a> vertellen onze collega’s waarom zij voor Zig kiezen. <a href="https://zigwebsoftware.wistia.com/medias/6k2keez7e3"><img src="https://www.werkenbijzig.nl/wp-content/uploads/2022/11/Schermafbeelding-2022-11-11-094742.png" alt="Onze collega's vertellen waarom zij voor Zig kiezen" width="500"></a> Groet, en misschien tot snel! Saskia P.S. Heb jij nog een vraag, over bijvoorbeeld de functie waarop je solliciteert of over Zig? Dan kan je altijd <a href="https://calendly.com/skronenburg/30min">een online koffiemomentje</a> met mij inplannen. Ik help je graag verder.

Reageer hieronder op de vacature Development (Traineeship)

Wij accepteren PDF, DOCX, JPG EN PNG files
Choose File