Een hackathon is hét event om nieuwe creatieve en innovatieve ideeën te laten ontstaan. Vrij denken, out of the box en zonder vooraf opgestelde beperkingen. Verschillende teams werken samen om nieuwe nieuwe ideeën uit te werken. Is meedoen aan een hackathon iets voor jou? Laat je overtuigen door deze 3 redenen.

1. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Met een hackathon vergroot je gegarandeerd je kennis. Je leert (onder tijdsdruk) op een nieuwe manier denken, werkt met andere mensen samen dan je gewend bent en je komt in één dag tot een tastbaar resultaat. Meedoen aan een hackathon laat veel zien over je persoonlijkheid. Je neemt initiatief, geniet van uitdagingen en staat open voor nieuwe ideeën en concepten. Doorbreek de routine van je dagelijkse werk, schud jezelf wakker om tot nieuwe inzichten te komen en leer anders kijken naar vraagstukken. Je creativiteit krijgt ongetwijfeld een boost. Dit is niet alleen goed tijdens het event, maar ook voor daarna heel waardevol.

2. Je ontmoet nieuwe mensen of ontdekt kwaliteiten van anderen die je nog niet kende

Tijdens een hackathon wordt er optimaal gebruik gemaakt van de kwaliteiten van alle deelnemers. Je bent met elkaar verantwoordelijk voor het eindresultaat. Je krijgt de kans om samen te werken met nieuwe mensen. Dit kunnen collega’s zijn binnen de organisatie, maar ook compleet nieuwe mensen. Iedereen is welkom tijdens een hackathon. En: het evenement is niet alleen bedoeld voor de doorgewinterde developer. Juist de samenkomst van verschillende specialisaties en skillsets bij elkaar maakt dat je komt tot een unieke oplossing.

3. Het staat mooi op je CV

Deelname aan een hackathon kan je heel goed op je CV vermelden. En als jij de hackathon wint samen met je team, staat dat natuurlijk helemáál goed op je CV. Jouw deelname laat zien dat je in staat bent om in een korte tijd een concept of product uit te werken. Dat je kan samenwerken én dat je (waarschijnlijk) stressbestendig en flexibel bent.

En tot slot…

Zijn er eigenlijk nog veel meer redenen te benoemen. Hoe leuk is het dat je, samen met het team waarmee je tijdens de hackathon samenwerkt, kans maakt op een (geld)prijs?! Daarnaast kun je de dag echt zien als een uitje. Je wordt volledig verzorgd. Je krijgt koffie, thee, water, cola, koekjes (of wat dan ook, waar je blij van wordt en energie van krijgt) en nog veel meer. Genoeg redenen om deel te nemen aan een hackthon dus!