Functietitel:
Business Consultant Data

Standplaats:
Huizen/Amersfoort/Steenwijk

Aantal uur:
32-40 uur

Solliciteer nu!

Omschrijving

Het Skarp Informatieplatform is samen met het team van ervaren dataspecialisten recent onderdeel geworden van Zig. Voor het onboarden en begeleiden van nieuwe klanten op het informatieplatform zijn wij op zoek naar een enthousiaste Business Consultant Data.

Geloof jij net als wij dat de impact die data heeft op organisaties steeds belangrijker wordt voor het vaststellen én behalen van doelstellingen? En vind jij het leuk om vastgoedorganisaties te helpen om verder te groeien naar een (meer) datagedreven organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat ga je doen? 

Jij hebt een belangrijke rol in het aansluiten van nieuwe klanten op het informatieplatform en het vertalen van de wensen in bestaande standaarden of refinements voor nieuwe standaarden. Samen met je collega’s en de klanten blijf je nieuwe informatieproducten ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan KPI’s en visualisaties in Power BI. Samen met het team optimaliseer je het platform continu met nieuwe functionaliteiten.   

Als Business Consultant Data ben je dagelijks bezig om samen met de klant het maximale uit de samenwerking en uit het informatieplatform te halen. Een aantal taken en verantwoordelijkheden die bij jouw rol horen zijn: 

 • Het onboarden van nieuwe klanten; 
 • Het begeleiden van het projectteam bij de klant met het begrijpen en valideren van definities/indicatoren vanuit de dashboards; 
 • Het begeleiden van de dagstart- en dageinde-sessies met de klant en beheer van de backlog; 
 • Samen met de projectleider grip houden op de voortgang; 
 • Het inventariseren en kanaliseren van eventuele wensen naar/voor volgende fases.

Dit ben jij 

Jij vindt het leuk om in een team te werken dat een sterke visie heeft om via data de vastgoedsector te professionaliseren. Jij hebt een passie voor data en wil deze passie graag delen met klanten. Jij wilt ze helpen om meer data-bedreven te werken en te groeien naar een meer data gedreven organisatie. Jij kan de vertaalslag maken van klantvragen naar de te ontwikkelen indicatoren en dashboards.

Als Business Consultant Data beschik je over de volgende kennis en ervaring: 

 • HBO of WO werk- en denkniveau (bij voorkeur in de richting bedrijfskunde, informatica, data science of toegepaste wiskunde); 
 • Jij hebt minimaal 2 jaar werkervaring in de richting van Business Intelligence en/of data analytics; 
 • Jij hebt ervaring met data-visualisatie-tooling (bijvoorbeeld Power BI); 
 • Jij hebt sterke analytische en communicatieve vaardigheden; 
 • Jij spreekt en schrijft vloeiend Nederlands (Fluently Dutch). 

Wie zijn wij? 

Wij helpen vastgoedorganisaties met onze software om dichter bij hun klanten te komen. We zoeken de verbinding met onze klanten, met woningzoekenden en huurders én met elkaar. Samen werken we aan uitdagende en innovatieve projecten, met een enthousiast en gedreven team.

Zig verbindt vastgoedorganisaties met (aankomende) huurders met behulp van slimme, betrouwbare en gebruiksvriendelijke software. Dit doen wij al meer dan 14 jaar met een enthousiast team van ruim 100 medewerkers. Meer dan 160 vastgoedorganisaties en 1,6 miljoen mensen maken gebruik van onze software. 

Skarp Informatieplatform

Het Skarp Informatieplatform is hét innovatieve informatieplatform voor de vastgoedsector. We begeleiden organisaties met het verwerken van data tot waardevolle informatie, op een eenduidige en gestructureerde manier. Hierbij gebruiken wij de standaarden van de sector. De Business Consultants van het Skarp Informatieplatform helpen klanten bij de stappen die nodig zijn om een datagedreven cultuur te creëren.  
 
Onze dataspecialisten hebben de drive en ambitie om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden en werken continu aan het verbeteren en het optimaliseren van producten en diensten. Samen maken we mooie dingen. De collega’s binnen het team zijn een beetje eigenwijs, hebben humor, maar houden altijd de focus op het resultaat van de klant.

Werken bij Zig betekent onder andere: 

 • Ruimte om mee te denken over de doorontwikkeling van onze producten
  en jouw kennis te delen; 
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen via de Zig Academy; 
 • Een fijne sfeer binnen een organisatie die altijd in beweging is; 
 • De mogelijkheid om hybride te werken (werkplek en tijd zijn flexibel in te delen); 
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband); 
 • Een goede pensioenregeling; 
 • Samenwerken met gemotiveerde en gedreven collega’s. 

Klinkt goed! En nu? 

Heb jij het gevoel dat deze rol en Zig bij jou past? En jij bij ons? Wacht dan niet te lang. 

Reageer hieronder op de vacature en stuur jouw CV of LinkedIn profiel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Saskia Kronenburg, bereikbaar op telefoonnummer 06-41611022. 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteren bij Zig in 5 stappen

1. Solliciteren

Solliciteren

Is de baan iets voor jou? Laat ons weten dat je enthousiast bent! Vul je gegevens in en upload je CV/laat een link achter naar jouw LinkedIn profiel. Wij inventariseren alle reacties en bekijken zo snel mogelijk jouw sollicitatie.

2. Kennismaking

Kennismaking

Als wij een match zien, krijg je van ons bericht en is het tijd voor een informeel kennismakingsgesprek. Wat kan ik voor je inschenken?

3. Tweede gesprek / Opdracht

Tweede gesprek / Opdracht

Tijdens het tweede gesprek maak je kennis met de afdeling waarin je komt te werken. Jij vertelt meer over jezelf, je motivatie en je kwaliteiten en wij vertellen je alles over de rol en het team. Voor sommige functies vragen wij je na het tweede gesprek een case uit te werken, die we vervolgens samen bespreken.

4. Aanbieding

Aanbieding

Zijn we beiden enthousiast? Wij doen nog even een VOG en eventuele referentie check. Dan doen wij je een aanbod, passend bij jouw ervaring en de functie.

5. Welkom!

Welkom!

Yes! Het contract is getekend! Je bent onze nieuwe aanwinst! Je startdatum is bekend. Je Zig Goodiebag ligt op je te wachten om zo goed mogelijk van start te gaan! Welkom aan boord!! We hebben er zin in!

Reageer hieronder op de vacature Business Consultant Data

Wij accepteren PDF, DOCX, JPG EN PNG files
Choose File