Functietitel:
QA Engineer

Standplaats:
Huizen/Amersfoort

Aantal uur:
32-40 uur

Solliciteer nu!

Omschrijving

Wij zijn een snelgroeiende organisatie en volop bezig om onze organisatie, producten en processen te optimaliseren. De komende tijd gaan we mooie stappen zetten op het gebied van (geautomatiseerd) testen. Ben jij de QA Engineer die ons kan helpen om de kwaliteit van onze software te borgen? Lees dan snel verder.

 

Wie zoeken wij? 
Jij bent QA Engineer in hart en nieren. Je vindt het leuk om een centrale rol in een team te vervullen en houdt van samenwerken. Met developers, product owners, consultants, de servicedesk, klanten en andere QA Engineers. 
 
Misschien heb jij al een top baan nu, maar mist er iets. Als jij graag samen met een gedreven team (meer) invloed wilt uitoefenen op de volwassenheid van het QA-domein, dan ben je bij ons op de juiste plek. Wij staan open voor jouw ideeën voor professionalisering van het QA-domein en de processen. Wil jij actief betrokken worden in het volledige software ontwikkelproces bij de productontwikkeling? En word jij enthousiast van een dynamische organisatie, waarin je kan bijdragen aan een positieve verandercultuur? Dan is deze baan echt iets voor jou. 
 
Wat ga je doen? 
Als QA Engineer heb je een centrale rol in het team en werk je intensief samen met developers, product owners, consultants, de Zig | servicedesk, klanten en andere QA Engineers. Jij bent degene die elk hoekje van de applicatie kent en bent in het volledige software ontwikkelproces betrokken bij de productontwikkeling.  
 
Jij wordt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van een product dat cruciaal is voor de bedrijfsvoering van vastgoedorganisaties, huurders en woningzoekenden. 

Als QA Engineer bij Zig kan jij veel invloed uitoefenen op de volwassenheid en professionaliteit van ons QA-domein. Je werkt aan een van de belangrijkste producten van Zig. Je komt terecht in een leuk en enthousiast team, dat veel aandacht heeft voor kwaliteit. Samen gaan jullie de komende tijd stappen zetten op het gebied van (geautomatiseerd) testen.  

Naast het ontwikkelen van de QA-processen binnen jouw team en het product, is er ook ruimte om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de way of working voor QA’s organisatie-breed. Op termijn bieden wij voldoende (door)groeimogelijkheden en kun je ook kennismaken met andere producten, platformen of add-ons binnen Zig. 

 
Als QA Engineer ga jij je dagelijks bezighouden met de volgende werkzaamheden:  

 • Het testen van (patch) releases, features en bugs van het Zig | Klantvolgsysteem; 
 • Quality Assurance en release proces uitvoeren, monitoren en rapporteren; 
 • Meedenken in de ontwikkeling van de software; 
 • Samen met andere QA Engineers de geautomatiseerde testscripts verder uitbouwen en professionaliseren; 
 • Het kwaliteitsbewustzijn in het team borgen. 

 

Dit ben jij 
Op dit moment ben jij werkzaam als QA Engineer bij een softwarebedrijf. Je hebt ervaring en vindt het leuk om als QA Engineer in een team te werken dat veel aandacht heeft voor kwaliteit. 

Als QA Engineer beschik je over de volgende kennis en ervaring: 

 • HBO of WO werk- en denkniveau (bij voorkeur ICT-gerelateerd); 
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in de rol van softwaretester voor webapplicaties; 
 • Je bent communicatief vaardig, neemt initiatief, bent analytisch, nauwkeurig en gestructureerd; 
 • Je bent bekend met testmethodes als ISTQB / ISEB / Tmap; 
 • Je hebt kennis en ervaring met Agile/Scrum; 
 • Pré: ervaring met geautomatiseerd testen; 
 • Je spreekt/schrijft vloeiend Nederlands (fluently Dutch). 

 
Wie zijn wij? 
Wij zijn Zig. We ontwikkelen software voor de vastgoedbranche (woningcorporaties, studentenhuisvesters en commercieel vastgoed) en doen dit met veel plezier.   

Wij helpen organisaties om dichter bij hun klanten te komen met slimme processen, innovatieve technologieën en data. Onze digitale oplossingen zorgen ervoor dat de focus op de klant zichtbaar en voelbaar is in het complete proces: van een woning zoeken en vinden tot aan bewonen en verhuizen.  

Wij verbinden vastgoedorganisaties met hun (aankomende) huurders met behulp van slimme, betrouwbare en gebruiksvriendelijke software. Dit doen wij al meer dan 14 jaar met een enthousiast team van ruim 100 medewerkers. Meer dan 160 vastgoedorganisaties en 1,6 miljoen mensen maken gebruik van onze software.  

 
Werken bij Zig betekent onder andere: 

 • Ruimte om mee te denken over de doorontwikkeling van onze producten en jouw kennis te delen; 
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen via de Zig Academy; 
 • Een fijne sfeer binnen een organisatie die altijd in beweging is; 
 • De mogelijkheid om je werkplek en -tijd flexibel in te delen; 
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband); 
 • Een goede pensioenregeling; 
 • Samenwerken met gemotiveerde en gedreven collega’s. 

 
Klinkt goed. En nu? 
Heb jij het gevoel dat deze rol en Zig bij jou past? En jij bij ons? Wacht dan niet te lang. Reageer hieronder op de vacature en stuur jouw CV/Linkedin profiel.  

Meer weten? Eerst bellen of whatsappen kan ook. Saskia Kronenburg, recruiter bij Zig, is bereikbaar op 06-41611022. 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteren bij Zig in 5 stappen

1. Solliciteren

Solliciteren

Is de baan iets voor jou? Laat ons weten dat je enthousiast bent! Vul je gegevens in en upload je CV/laat een link achter naar jouw LinkedIn profiel. Wij inventariseren alle reacties en bekijken zo snel mogelijk jouw sollicitatie.

2. Kennismaking

Kennismaking

Als wij een match zien, krijg je van ons bericht en is het tijd voor een informeel kennismakingsgesprek. Wat kan ik voor je inschenken?

3. Tweede gesprek / Opdracht

Tweede gesprek / Opdracht

Tijdens het tweede gesprek maak je kennis met de afdeling waarin je komt te werken. Jij vertelt meer over jezelf, je motivatie en je kwaliteiten en wij vertellen je alles over de rol en het team. Voor sommige functies vragen wij je na het tweede gesprek een case uit te werken, die we vervolgens samen bespreken.

4. Aanbieding

Aanbieding

Zijn we beiden enthousiast? Wij doen nog even een VOG en eventuele referentie check. Dan doen wij je een aanbod, passend bij jouw ervaring en de functie.

5. Welkom!

Welkom!

Yes! Het contract is getekend! Je bent onze nieuwe aanwinst! Je startdatum is bekend. Je Zig Goodiebag ligt op je te wachten om zo goed mogelijk van start te gaan! Welkom aan boord!! We hebben er zin in!

Reageer hieronder op de vacature QA Engineer

Wij accepteren PDF, DOCX, JPG EN PNG files
Choose File