Functietitel:
Agile Coach

Standplaats:
Huizen/Amersfoort

Aantal uur:
32-40 uur

Solliciteer nu!

Omschrijving

Ben jij de Agile coach die ons gaat helpen om de volgende stap te zetten met onze product development teams? Houd je ervan om initiatief te nemen, met mensen te werken en invloed te hebben op de ontwikkeling van professionals en teams?

Zig is een snelgroeiende organisatie. Op dit moment zitten wij met onze product development organisatie en producten in een veranderproces. Wij zijn daarom op zoek naar een Agile coach, die mee gaat helpen om veranderingen door te voeren en bij gaat dragen aan een professionelere en efficiëntere samenwerking binnen de organisatie.

Ben jij een Agile Coach of ervaren scrummaster die het leuk vindt om te adviseren en te coachen? En word jij enthousiast van een dynamische organisatie, waarin je kan bijdragen aan een positieve verandercultuur? Dan is deze baan echt iets voor jou.

Wat ga je doen?

Het doel van jouw rol als Agile Coach is om teams efficiënter te laten (samen)werken, met als resultaat tevreden medewerkers. Jij gaat de teams, scrummasters en leiders coachen in lean-agile practices en mindset. Jij zorgt, samen met de medewerkers, voor een verbetering van the flow of value. Jij bent verantwoordelijk voor het beheren van de risico’s en onafhankelijkheden.

De rol van Agile Coach is bij ons een nieuwe rol. Je kunt de functie nog grotendeels naar je hand zetten. Dit is een unieke kans en mooie uitdaging voor jou. Je maakt onderdeel uit van het leiderschapsteam van product development dat leiding geeft aan 8 software development teams (in totaal ca. 55 medewerkers). Samen met dit leiderschapsteam zorg je voor blije collega’s en een geoptimaliseerde samenwerking.

Jij zal je dagelijks bezighouden met de volgende werkzaamheden:

 • Samen met de agile teams aan de slag om lean-agile practices te verbeteren;
 • Samenwerking tussen de verschillende teams binnen Zig optimaliseren;
 • Scrummasters coachen;
 • Productowners coachen;
 • Way of working harmoniseren;
 • Wel en wee (happiness) van medewerkers monitoren.

Dit ben jij

Op dit moment ben jij werkzaam als Agile Coach of ervaren scrummaster. Jij vindt het leuk om als Agile Coach in een omgeving te werken waar de basisprincipes van agile al aanwezig zijn, maar waar nog genoeg te winnen valt om dit te verbeteren en efficiënter te maken. Over het algemeen staan onze collega’s hier ook open voor.

Als Agile Coach beschik je over de volgende kennis en ervaring:

 • HBO of WO werk- en denkniveau (bij voorkeur in een bedrijfskundige of IT richting);
 • Ervaring met coachen in een agile omgeving;
 • Ervaring met verandermanagement;
 • Ervaring met meerdere agile teams;
 • Kennis en ervaring met lean, scrum, kanban en scaled agile frameworks;
 • Ervaring met verandermanagement;
 • Vloeiend in Nederlands (Fluently Dutch).

Wie zijn wij?

Wij zijn Zig. We ontwikkelen software voor de vastgoedbranche (woningcorporaties, studentenhuisvesters en commercieel vastgoed) en doen dit met veel plezier.

Wij helpen organisaties om dichter bij hun klanten te komen met slimme processen, innovatieve technologieën en data. Onze digitale oplossingen zorgen ervoor dat de focus op de klant zichtbaar en voelbaar is in het complete proces: van een woning zoeken en vinden tot aan bewonen en verhuizen.

Wij verbinden vastgoedorganisaties met hun (aankomende) huurders met behulp van slimme, betrouwbare en gebruiksvriendelijke software. Dit doen wij al meer dan 14 jaar met een enthousiast team van inmiddels ruim 90 specialisten. Meer dan 160 vastgoedorganisaties en 1,6 miljoen mensen maken gebruik van onze software.

Werken bij Zig betekent onder andere:

 • Ruimte om mee te denken over de doorontwikkeling van onze producten en jouw kennis te delen; 
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen via de Zig Academy; 
 • Een fijne sfeer binnen een organisatie die altijd in beweging is; 
 • De mogelijkheid om je werkplek en tijd flexibel in te delen; 
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband); 
 • Een goede pensioenregeling; 
 • Samenwerken met gemotiveerde en gedreven collega’s. 

Klinkt goed. En nu?

Heb jij het gevoel dat deze rol en Zig bij jou past? En jij bij ons? Wacht dan niet te lang. Reageer hieronder op de vacature en stuur jouw CV/LinkedIn profiel.  

Meer weten? Bellen of whatsappen kan ook. Ik, Saskia Kronenburg, ben bereikbaar op 06-41611022 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteren bij Zig in 5 stappen

1. Solliciteren

Solliciteren

Is de baan iets voor jou? Laat ons weten dat je enthousiast bent! Vul je gegevens in en upload je CV/laat een link achter naar jouw LinkedIn profiel. Wij inventariseren alle reacties en bekijken zo snel mogelijk jouw sollicitatie.

2. Kennismaking

Kennismaking

Als wij een match zien, krijg je van ons bericht en is het tijd voor een informeel kennismakingsgesprek. Wat kan ik voor je inschenken?

3. Tweede gesprek / Opdracht

Tweede gesprek / Opdracht

Tijdens het tweede gesprek maak je kennis met de afdeling waarin je komt te werken. Jij vertelt meer over jezelf, je motivatie en je kwaliteiten en wij vertellen je alles over de rol en het team. Voor sommige functies vragen wij je na het tweede gesprek een case uit te werken, die we vervolgens samen bespreken.

4. Aanbieding

Aanbieding

Zijn we beiden enthousiast? Wij doen nog even een VOG en eventuele referentie check. Dan doen wij je een aanbod, passend bij jouw ervaring en de functie.

5. Welkom!

Welkom!

Yes! Het contract is getekend! Je bent onze nieuwe aanwinst! Je startdatum is bekend. Je Zig Goodiebag ligt op je te wachten om zo goed mogelijk van start te gaan! Welkom aan boord!! We hebben er zin in!

Reageer hieronder op de vacature Agile Coach

Wij accepteren PDF, DOCX, JPG EN PNG files
Choose File