Functietitel:
Consultant (Traineeship)

Standplaats:
Huizen/Amersfoort

Aantal uur:
32-40 uur

Solliciteer nu!

Omschrijving

Met de software die wij voor de vastgoedbranche ontwikkelen, helpen wij organisaties in de interactie met hun klanten. Wij bieden vastgoedorganisaties de juiste middelen voor een optimale digitale dienstverlening en overzichtelijk klantcontact met huurders en woningzoekenden.   

Wij zijn ambitieus en blijven groeien. Daarom hebben wij per september meerdere plekken vrij voor ons traineeship als consultant. Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende baan? Lijkt het je wat om als consultant aan de slag te gaan, maar moet je de fijne kneepjes van het vak nog leren? En heb je affiniteit met techniek? Lees dan snel verder.  

Waarom kiezen voor een traineeship consultant? 

Je doet in korte tijd veel ervaring op en werkt, onder goede begeleiding, aan verschillende projecten voor onze klanten (woningcorporaties en vastgoedorganisaties). Wij bieden je de kans om als trainee te starten en op deze manier het vak te leren en door te groeien.  

Wat vragen wij van een trainee consultant: 

 • Een (bijna) afgeronde HBO of WO opleiding; 
 • Een ondernemende persoonlijkheid 
 • Zin om te blijven leren en je te ontwikkelen; 
 • Denken in mogelijkheden en kansen; 
 • Affiniteit met de maatschappelijke vraagstukken rondom wonen  
 • 100% inzet voor onze klanten. 

Wat doet een consultant?  

Als consultant bij Zig werk je samen met onze klanten aan een optimale inrichting van de software. Je begeleidt, traint en inspireert klanten, zodat zij met plezier en gemak hun werk met de software kunnen doen. Jij bent de collega op afstand en zorgt ervoor dat klanten efficiënt werken en meegroeien met alle nieuwe ontwikkelingen.  

Als trainee consultant sta jij aan het begin van een mooie consultant-carrière bij Zig. Wij hebben een traineeship ontwikkeld, waarin wij jou alle kneepjes van het vak leren en waar jij jouw krachten kan gaan ontdekken en inzetten. Het traineeship is een combinatie van blended learning en training on the job. Samen met je coach werk je aan je persoonlijk ontwikkelplan. We stomen je klaar voor het werk op de volgende gebieden: maatschappij (context), organisatie (processen), ICT (techniek), mens (gebruikers). 

Wie zijn wij? 

Wij zijn Zig. We ontwikkelen software voor de vastgoedbranche (woningcorporaties, studentenhuisvesters en commercieel vastgoed) en doen dit met veel plezier. 

Wij helpen organisaties om dichter bij hun klanten te komen met slimme processen, innovatieve technologieën en data. Onze digitale oplossingen zorgen ervoor dat de focus op de klant zichtbaar en voelbaar is in het complete proces: van een woning zoeken en vinden tot aan bewonen en verhuizen. 

Wij verbinden vastgoedorganisaties met hun (aankomende) huurders met behulp van slimme, betrouwbare en gebruiksvriendelijke software. Dit doen wij al 14 jaar met een enthousiast team van inmiddels ruim 85 specialisten. Meer dan 150 vastgoedorganisaties en 1,5 miljoen mensen maken gebruik van onze software. 

Werken bij Zig betekent onder andere: 

 • Ruimte om mee te doen aan de doorontwikkeling van onze producten; 
 • Ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen (via de Zig Academy); 
 • Een fijne sfeer binnen een organisatie met ambitie; 
 • Flexibel werken: thuis en/of op kantoor; 
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband); 
 • Een goede pensioenregeling; 
 • Samenwerken met gemotiveerde en gedreven collega’s. Ze vertellen je waarom Zig de juiste keuze is. 

Klinkt goed! En nu? 

Heb jij het gevoel dat deze rol en Zig bij jou past? En jij bij ons? Wacht dan niet te lang. 

Reageer hieronder op de vacature en stuur jouw CV of LinkedIn profiel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Saskia Kronenburg, bereikbaar op telefoonnummer 06-41611022. 

 
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Hoe ziet jouw traineeship eruit?

De basisfase (5 sprints)

Je maakt kennis met Zig als bedrijf, de verschillende business units en de producten waarmee wij werken. Daarnaast ga je aan de slag met verschillende basistrainingen.

De trajectfase (5 sprints)

Je maakt in deze fase een verdiepingsslag. Op basis van jouw kwaliteiten en wensen maak je een keuze uit de volgende trajecten: consultancy, front-end developer, back-end developer, Q&A of DevOps. Je sluit dit traject af met een opdracht waarin je alle verworven kennis toepast.

Business unit fase (2 sprints)

In deze laatste fase word je klaargestoomd voor het werk binnen een van de Business Units; je doet meer kennis op over de producten en de unit zelf en gaat aan de slag met opdrachten vanuit de business unit binnen jouw eerder gekozen expertise.

Solliciteren bij Zig in 5 stappen

1. Solliciteren

Solliciteren

Is de baan iets voor jou? Laat ons weten dat je enthousiast bent! Vul je gegevens in en upload je CV/laat een link achter naar jouw LinkedIn profiel. Wij inventariseren alle reacties en bekijken zo snel mogelijk jouw sollicitatie.

2. Kennismaking

Kennismaking

Als wij een match zien, krijg je van ons bericht en is het tijd voor een informeel kennismakingsgesprek. Wat kan ik voor je inschenken?

3. Tweede gesprek / Opdracht

Tweede gesprek / Opdracht

Tijdens het tweede gesprek maak je kennis met de afdeling waarin je komt te werken. Jij vertelt meer over jezelf, je motivatie en je kwaliteiten en wij vertellen je alles over de rol en het team. Voor sommige functies vragen wij je na het tweede gesprek een case uit te werken, die we vervolgens samen bespreken.

4. Aanbieding

Aanbieding

Zijn we beiden enthousiast? Wij doen nog even een VOG en eventuele referentie check. Dan doen wij je een aanbod, passend bij jouw ervaring en de functie.

5. Welkom!

Welkom!

Yes! Het contract is getekend! Je bent onze nieuwe aanwinst! Je startdatum is bekend. Je Zig Goodiebag ligt op je te wachten om zo goed mogelijk van start te gaan! Welkom aan boord!! We hebben er zin in!

Reageer hieronder op de vacature Consultant (Traineeship)

Wij accepteren PDF, DOCX, JPG EN PNG files
Choose File