Functietitel:
Consultant Zig | Woonservice Platform

Standplaats:
Huizen/Amersfoort

Aantal uur:
32-40 uur

Solliciteer nu!

Omschrijving

Met de software die wij voor de vastgoedbranche ontwikkelen, helpen wij organisaties om dichter bij hun klanten te komen. Wij bieden woningcorporaties de juiste middelen voor een optimale digitale dienstverlening en overzichtelijk klantcontact. Als consultant van het Zig | Woonservice Platform werk je samen met onze klanten aan een optimale inrichting van de software. Je begeleidt, traint en inspireert klanten, zodat zij met plezier en gemak hun werk kunnen doen en kunnen groeien. Je bent een collega op afstand en zorgt ervoor dat klanten efficiënt werken en meegroeien met alle online ontwikkelingen. Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende baan? Lees dan snel verder.

Benieuwd naar de werkdag van een consultant bij Zig? Bekijk de video hieronder en kijk mee met Melanie!

Hoe is het om te werken als consultant bij Zig?

Een baan als consultant is afwisselend en uitdagend. Je streeft samen met klanten naar een belangrijk doel: een efficiënte werkwijze en optimaal klantcontact, met als resultaat een hoge klanttevredenheid.

Dit is wat een collega-consultant vertelt over zijn werk bij Zig:

“Het leukste aan de rol is de grote verantwoordelijkheid voor het succes van projecten én de tevredenheid van de klant. Wij zijn een relatief kleine organisatie, maar hebben een groot aantal klanten. Hierdoor heb je als consultant bij Zig een grote verantwoordelijkheid. Het is een diverse functie; de werkzaamheden zijn uitlopend. Denk aan project management, accountmanagement, consultative selling, adviseren/consultancy en meedenken over de (door)ontwikkeling van het product. Daarnaast is de afwisseling tussen bezig zijn met de techniek, samenwerken met klanten en sparren met collega’s heel erg leuk. De ene dag ben je bezig om iets technisch in te richten of op te lossen achter je computer en het andere moment sta je voor een groep klanten een presentatie of een training te geven. Ook de afwisseling tussen werken op kantoor of thuis versus bij de klant op locatie is fijn.”

Wat ga je doen?

Het Zig | Woonservice Platform bestaat uit verschillende producten om corporaties en huurders met elkaar te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan een website, een persoonlijk huurdersportaal, een klantvolgsysteem, een innovatieve app en conversational chat. Wij helpen vastgoedorganisaties met de digitale transitie. We volgen online ontwikkelingen op de voet en stippelen zo een lange termijn productvisie uit. Om het kennisniveau van onze klanten te onderhouden geef je niet alleen trainingen (fysiek en online), maar neem je ook geregeld e-Learning video’s op.

Als consultant ben je elke dag bezig om samen met de klant het maximale uit de samenwerking en onze software te halen. Een aantal taken en verantwoordelijkheden die hierbij horen zijn:

 • Jij bent verantwoordelijk voor het inrichten van de Zig producten en het begeleiden van de klanten bij de ingebruikname van de software. 
 • Jij bent verantwoordelijk voor het delen van best practices om jouw klant succesvol te laten zijn. 
 • Jij spart met, inspireert en traint onze klanten, zodat zij het maximale uit onze software halen en de klanttevredenheid omhoog gaat. 
 • Jij blijft voortdurend de happiness van onze klant managen. Dit doe je onder andere door ervoor te zorgen dat storingen verholpen worden, door nieuwe releases goed te coördineren en uit te rollen en door de klant zoveel mogelijk te adviseren en enthousiasmeren over nieuwe mogelijkheden binnen ons product. 
 • Jij denkt actief mee over de doorontwikkeling van de producten van het Zig | Woonservice Platform.

Dit ben jij 

Jij vindt het leuk om een gezellig team te komen versterken, waarin je wordt uitgedaagd om de resultaten naar een nog hoger niveau te tillen. Je werkt graag in een dynamische omgeving, die nooit stilstaat. Teamwork is jou op het lijf geschreven. Je streeft ernaar om samen met je collega’s het maximale uit de samenwerking met de klant en onze software te halen. Jij krijgt energie van het sparren met de klant over de juiste oplossing en doet er alles aan om onze klanten tevreden en blij te maken. 
 
Als consultant beschik je over de volgende kennis en ervaring: 

 • HBO of WO werk- en denkniveau (bij voorkeur in een bedrijfskundige of IT richting); 
 • Met jouw enthousiasme en klantgericht denken ben jij in staat om goede klantrelaties op te bouwen; 
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan in de rol van consultant; 
 • Je bent communicatief vaardig, analytisch en neemt graag initiatief; 
 • Je hebt affiniteit met ICT. Je hoeft zeker niet te kunnen programmeren, maar je begrijpt de basis; 
 • Vloeiend in Nederlands (Fluently Dutch); 
 • Pré: Je hebt kennis van de vastgoedbranche/woningcorporaties; 
 • Pré: Je hebt kennis en ervaring met Agile/Scrum. 

Wie zijn wij? 

Wij zijn Zig. We ontwikkelen software voor de vastgoedbranche (woningcorporaties, studentenhuisvesters en commercieel vastgoed) en doen dit met veel plezier.   

Wij helpen organisaties om dichter bij hun klanten te komen met slimme processen, innovatieve technologieën en data. Onze digitale oplossingen zorgen ervoor dat de focus op de klant zichtbaar en voelbaar is in het complete proces: van een woning zoeken en vinden tot aan bewonen en verhuizen.  

Wij verbinden vastgoedorganisaties met hun (aankomende) huurders met behulp van slimme, betrouwbare en gebruiksvriendelijke software. Dit doen wij al meer dan 14 jaar met een enthousiast team van inmiddels ruim 90 specialisten. Meer dan 160 vastgoedorganisaties en 1,6 miljoen mensen maken gebruik van onze software.  

Werken bij Zig betekent onder andere: 

 • Ruimte om mee te denken over de doorontwikkeling van onze producten en jouw kennis te delen; 
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen via de Zig Academy; 
 • Een fijne sfeer binnen een organisatie die altijd in beweging is; 
 • De mogelijkheid om je werkplek en tijd flexibel in te delen; 
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband); 
 • Een goede pensioenregeling; 
 • Samenwerken met gemotiveerde en gedreven collega’s. 

Klinkt goed! En nu? 

Heb jij het gevoel dat deze rol en Zig bij jou past? En jij bij ons? Wacht dan niet te lang. 

Reageer hieronder op de vacature en stuur jouw CV of LinkedIn profiel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Saskia Kronenburg, bereikbaar op telefoonnummer 06-41611022. 

 
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteren bij Zig in 5 stappen

1. Solliciteren

Solliciteren

Is de baan iets voor jou? Laat ons weten dat je enthousiast bent! Vul je gegevens in en upload je CV/laat een link achter naar jouw LinkedIn profiel. Wij inventariseren alle reacties en bekijken zo snel mogelijk jouw sollicitatie.

2. Kennismaking

Kennismaking

Als wij een match zien, krijg je van ons bericht en is het tijd voor een informeel kennismakingsgesprek. Wat kan ik voor je inschenken?

3. Tweede gesprek / Opdracht

Tweede gesprek / Opdracht

Tijdens het tweede gesprek maak je kennis met de afdeling waarin je komt te werken. Jij vertelt meer over jezelf, je motivatie en je kwaliteiten en wij vertellen je alles over de rol en het team. Voor sommige functies vragen wij je na het tweede gesprek een case uit te werken, die we vervolgens samen bespreken.

4. Aanbieding

Aanbieding

Zijn we beiden enthousiast? Wij doen nog even een VOG en eventuele referentie check. Dan doen wij je een aanbod, passend bij jouw ervaring en de functie.

5. Welkom!

Welkom!

Yes! Het contract is getekend! Je bent onze nieuwe aanwinst! Je startdatum is bekend. Je Zig Goodiebag ligt op je te wachten om zo goed mogelijk van start te gaan! Welkom aan boord!! We hebben er zin in!

Reageer hieronder op de vacature Consultant Zig | Woonservice Platform

Wij accepteren PDF, DOCX, JPG EN PNG files
Choose File