Functietitel:
UX/UI designer

Standplaats:
Huizen/Amersfoort

Aantal uur:
32-40 uur

Solliciteer nu!

Omschrijving

Als je als UX/UI designer bij Zig aan de slag gaat, word je onderdeel van een enthousiast en gedreven team met een mooie missie. Als softwareleverancier en partner helpen wij vastgoedorganisaties met een belangrijk doel: een efficiënte werkwijze voor vastgoedmedewerkers én een optimale beleving voor huurders en woningzoekenden. Ben jij creatief, klantgericht en heb je ervaring met het ontwikkelen van klikbare prototypes? Lees dan snel verder en kom bij ons werken, zodat onze websites, portalen en apps straks nog mooier en intuïtiever worden. 

Dit ga je doen

Jouw takenpakket is heel divers. Je werkt aan onze nieuwe interface concepten, gericht op verschillende doelgroepen. Je focus zal eerst liggen op het vernieuwen van onze producten die gebruikt worden door huurders en woningzoekenden: onze websites, portalen en apps. Dit zijn stuk voor stuk whitelabel producten. Daarmee bedoelen we dat functionaliteiten generiek zijn, maar dat de inrichting qua huisstijl en content configureerbaar is voor al onze klanten. Elke klant krijgt zo een eigen ‘skin’ op een verder gestandaardiseerd product. Later zal je focus meer komen te liggen op het vernieuwen van onze applicaties die gebruikt worden door medewerkers van vastgoedorganisaties (bijvoorbeeld verhuurmedewerkers, klantcontact medewerkers, chat agents). Je gaat dus meewerken aan een herkenbaar portfolio van Zig producten. 

Ontwikkelen van nieuwe schermen en concepten
Jouw rol is om user stories voor onze producten in korte tijd tot leven te brengen in klikbare prototypes. Als ontwerper ontwikkel je nieuwe schermen en screen flows. Daarbij borg je uiteraard de esthetiek, functionaliteit en gebruiksgemak (usability). 

Zig Design System
Je ontwikkelt mee aan de uitbreiding van ons whitelabel Zig Design System (ZDS): een design system om al deze producten van generieke interfacecomponenten te voorzien. Jouw uitdaging is om over de verschillende producten heen te kijken en je schermontwerpen zodanig op te stellen dat (1) je gebruikmaakt van bestaande ZDS-componenten of (2) waar nodig nieuwe, herbruikbare componenten uitdenkt, detailleert en samen met ontwikkelaars implementeert. 

Met wie werk je samen?
Om de juiste schermen te kunnen ontwikkelen, heb je veel contact met de product owners van de verschillende producten. Voor de uitwerking van schermen naar werkende software schakel je veel met andere designers en met front-end ontwikkelaars binnen Zig. 

Dit ben jij

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega, die zich (grotendeels) herkent in onderstaand profiel. 

 • Je kunt je goed inleven
  Je kunt je verplaatsen in de belangen van klanten, eindgebruikers, ontwikkelaars én organisatiedoelen. Jouw visualisaties helpen om hierover het gesprek te voeren. Tijdens zo’n gesprek weet je door middel van goed luisteren en combineren de belangen bij elkaar te brengen.
 • Je bent een analytisch denker / systeemdenker
  Omdat je werkt met of aan generieke componenten en binnen vastgestelde kaders, moet je afgewogen keuzes kunnen maken tussen vorm en functionaliteit. Bij alles wat je maakt stel je jezelf de vraag: Wat betekent dit voor een ander product? Kan dit generieker? Maar zonder af te doen aan esthetiek en usability.
 • Je bent creatief
  Je kunt je iets verbeelden wat er nog niet is. Je bent in staat om in beperkte tijd klikbare prototypes van eigentijdse interfaces te creëren die tot de verbeelding spreken van collega’s en klanten. Zelfs bij suffe processen weet jij door een prettige flow, strakke uitlijning en frisse look & feel een glimlach op het gezicht van de gebruiker te toveren.
 • Je bent gericht op samenwerking en weet om te gaan met feedback
  Aan de hand van jouw prototypes ben je in staat om vroegtijdig feedback verzamelen van stakeholders en eindgebruikers. Je bent gericht op samenwerking en staat open voor een continue stroom aan feedback. Je hebt goede presentatievaardigheden; je kunt keuzes duidelijk onderbouwen, maar je bent flexibel als andere belangen ervoor zorgen dat je keuzes moet bijstellen.
 • Je wilt blijven leren
  Jij wil je doorontwikkelen op het gebied van UX, webdesign en/of front-end development en je wil je kennis graag delen met andere collega’s.
 • Je bent zorgvuldig
  Je werkt nauwkeurig en bent in staat om je ontwerpen te documenteren zodat ontwikkelaars snel aan de slag kunnen.
 • Je bent een gedreven professional
  Je kunt je oprecht druk maken over de kwaliteit en de user experience (UX) van een applicatie. Mobile en responsive design zijn voor jou niet meer weg te denken. Je hebt gevoel voor pixelperfectie en de optimale flow in een site of app.

Wie zijn wij?

Wij zijn Zig. We ontwikkelen software voor de vastgoedbranche (woningcorporaties, studentenhuisvesters en commercieel vastgoed) en doen dit met veel plezier. 

Wij helpen organisaties om dichter bij hun klanten te komen met slimme processen, innovatieve technologieën en data. Onze digitale oplossingen zorgen ervoor dat de focus op de klant zichtbaar en voelbaar is in het complete proces: van een woning zoeken en vinden tot aan bewonen en verhuizen. 

Wij verbinden vastgoedorganisaties met hun (aankomende) huurders met behulp van slimme, betrouwbare en gebruiksvriendelijke software. Dit doen wij al 14 jaar met een enthousiast team van inmiddels ruim 85 specialisten. Meer dan 150 vastgoedorganisaties en 1,5 miljoen mensen maken gebruik van onze software. 

Werken bij Zig betekent onder andere:

 • Ruimte om mee te denken over de doorontwikkeling van onze producten en jouw kennis te delen;
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen via de Zig Academy;
 • Een fijne sfeer binnen een organisatie die altijd in beweging is;
 • Flexibel werken: thuis en/of op kantoor;
 • De mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen;
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband);
 • Een goede pensioenregeling;
 • Samenwerken met gemotiveerde en gedreven collega’s.

Voldoe jij aan onderstaande vereisten?

Dan zien we jouw sollicitatie heel graag tegemoet.

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding in een studierichting die aansluit bij deze vacature.
 • Je bent bedreven in UX/UI design en prototyping (bijv. in Adobe XD, Figma of Sketch & InVision).
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.

Pré’s

Hierbij geldt: hoe meer hoe beter :-)

 • Je hebt enkele jaren werkervaring als UX/UI designer (of vergelijkbare rol)
 • Je hebt ervaring binnen een scrum-werkwijze in een software development organisatie
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van en ontwerpen op basis van een design system.
 • Je hebt kennis van en/of ervaring met front-end development
 • Je hebt inmiddels een gereedschapset opgebouwd met design methodieken (we horen graag welke)
 • Je kent je weg in grafische pakketten als Photoshop, Illustrator
 • Wij werken veel via co-creatie: dat wil zeggen dat we bij nieuwe ontwikkelingen samen optrekken met onze klanten (verhuurders) en de klanten van onze klanten (woningzoekenden en huurders). Het is daarom een pré als je ervaring hebt met klantcontact en ook het opzetten en uitvoeren van gebruiksonderzoek.

Interesse?

Dan zie wij jouw sollicitatie en bij voorkeur je portfolio graag tegemoet!
Reageer hieronder op de vacature en stuur jouw CV of LinkedIn profiel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Saskia Kronenburg, bereikbaar op telefoonnummer 06-41611022.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren bij Zig in 5 stappen

1. Solliciteren

Solliciteren

Is de baan iets voor jou? Laat ons weten dat je enthousiast bent! Vul je gegevens in en upload je CV/laat een link achter naar jouw LinkedIn profiel. Wij inventariseren alle reacties en bekijken zo snel mogelijk jouw sollicitatie.

2. Kennismaking

Kennismaking

Als wij een match zien, krijg je van ons bericht en is het tijd voor een informeel kennismakingsgesprek. Wat kan ik voor je inschenken?

3. Tweede gesprek / Opdracht

Tweede gesprek / Opdracht

Tijdens het tweede gesprek maak je kennis met de afdeling waarin je komt te werken. Jij vertelt meer over jezelf, je motivatie en je kwaliteiten en wij vertellen je alles over de rol en het team. Voor sommige functies vragen wij je na het tweede gesprek een case uit te werken, die we vervolgens samen bespreken.

4. Aanbieding

Aanbieding

Zijn we beiden enthousiast? Wij doen nog even een VOG en eventuele referentie check. Dan doen wij je een aanbod, passend bij jouw ervaring en de functie.

5. Welkom!

Welkom!

Yes! Het contract is getekend! Je bent onze nieuwe aanwinst! Je startdatum is bekend. Je Zig Goodiebag ligt op je te wachten om zo goed mogelijk van start te gaan! Welkom aan boord!! We hebben er zin in!

Reageer hieronder op de vacature UX/UI designer

Wij accepteren PDF, DOCX, JPG EN PNG files
Choose File